werkwijze

1. Je branding vormgeven

Wie is je ideale klant en wat wordt de daarbij passende uitstraling?

Voordat ik aan de slag kan, is het belangrijk dat je goed hebt nagedacht over de uitstraling van je merk, ook wel: je branding. Lees hier alles over in mijn blog Branding voor je eenmanszaak, moet dat?. Wil je een toffe website? Dat kan niet zonder een toffe branding! Laat dit dan door een grafisch ontwerper uitwerken en niet door je neefje die handig is met Adobe Illustrator 🤓. Er komt zoveel meer bij kijken! Geen idee bij wie je moet zijn? Laat het me weten dan verwijs ik je door!

2. De structuur van je website bepalen

Welke pagina’s en functionaliteiten heb je nodig en hoe ziet je menu eruit?

Wil je een klassieke website met meerdere pagina’s of heb je genoeg aan een one-pager? Wil je een blog gaan schrijven? Een aparte pagina voor veelgestelde vragen, of zet je ze op je contactpagina? Maak je een aparte portfolio en reviews pagina, of zet je ze direct op de pagina over je dienst? Wil je 1 hoofdmenu of ook een secundair menu? Er zijn een hoop keuzes te maken! Ik denk hierbij graag met je mee 😊.

3. Je webteksten schrijven

Wat wordt je tone-of-voice en hoe ga je jezelf en je diensten presenteren?

Dit is het moment waarop je je diensten 100% concreet gaat maken. Wat bied je, wat is er inbegrepen, hoe ga je te werk, waarom kiezen mensen voor jou en niet voor een concurrent? En dat dan in de juiste woorden voor jouw doelgroep. Is schrijven echt niet jouw ding? Zoek dan een fijne copywriter die bij je past en jouw tone of voice weet te pakken. Er zijn ook veel leuke workshops en trainingen te vinden voor het schrijven van goede teksten!

4. Media verzamelen

Laat professionele foto’s maken en bedenk wat nog meer tof is

Wat mensen een mooie website vinden, is meestal een website met mooie media (my magic only goes so far 😉). Naast foto’s van jezelf en je werkomgeving (zoek naar fotografen die personal branding shoots doen), zijn er nog een heleboel gave dingen mogelijk! Denk aan illustraties, infographics, (uitleg)animaties en een bedrijfsvideo. Deze supergave GIFjes zijn bijvoorbeeld gemaakt door de Happy Creator. Een perfecte manier om je branding verder door te trekken en je website wat dynamischer te maken! Ik help je graag de juiste aanbieder te vinden.

5. Webhosting en domeinnaam regelen

Goedkoper is in dit geval zelden beter

Er zijn veel aanbieders met concurrerende prijzen, maar de laagste prijzen gaan vaak gepaard met een trage website en slechte klantenservice (lees: gezeur). SiteGround is speciaal gericht op WordPress en wordt ook door WordPress zelf aangeraden. Maak je liever gebruik van een Nederlandstalige webhosting en klantenservice, dan kun je bijvoorbeeld goed terecht bij TransIP. Bij je webhosting regel je dat WordPress wordt geïnstalleerd en daar geef je mij dan de inloggegevens van. Uiteraard kijk ik met je mee als je er niet uit komt 😊.

6. We trappen af met je intake!

We hadden natuurlijk al lang contact, maar nu begin ik officieel 🙋‍♀️

Stap 1 tot en met 5 hebben je wel wat grijze haren bezorgd, maar je bent nu helemaal klaar om door mij een website te laten maken 😁.  Samen bekijken we je content en bespreken we je wensen. Als je wilt kun je vooraf een Pinterest bord maken met voorbeelden van websites of stijlen die je mooi vindt. Hoe meer input ik krijg, hoe beter ik een website kan maken die helemaal bij je past! Een face to face intake kan naar wens in Rotterdam of Utrecht. (Nu met Corona helaas even door de webcam..)

7. We gaan LOESSS

Ik plaats een coming soon pagina op je domein en ga bouwen!

Ik maak eerst een opzet voor je homepage en ga die aan de hand van jouw feedback helemaal finetunen. Als je 100% blij bent met de stijl en opbouw ga ik aan de slag met je andere pagina’s! Voor elke stap zijn 2 correctierondes inbegrepen in de prijs. Afhankelijk van het aantal extra’s dat je kiest voor je website, kun je uitgaan van 2 tot 3 weken voor een one-pager en 4 tot 6 weken voor een klassieke website.

8. Let’s get ready to launch!

Woehoeee al het werk is klaar en je kan online gaan shinen!

Yes, daar ga je, tijd om te gaan pronken met je nieuwe website! Ik vind het zelf stiekem altijd net zo leuk als de klant 😁. Je krijgt van mij persoonlijke video-tutorials om de inhoud van je website zelf aan te kunnen passen en je website up-to-date te houden. Mijn insteek is dat je mij niet meer nodig hebt, tenzij je echt nieuwe onderdelen wilt toevoegen aan je website. Ik laat je dus helemaal LOES 😜. Laat die ideale klanten maar komen!

9. Nog 30 dagen gratis service

Kom je nog iets geks tegen of wil je iets kleins aanpassen? 

Ik loop je website altijd goed na voordat we live gaan, maar ik ben ook maar een mens (toch jammer 😋) dus het kan gebeuren dat er nog iets is wat we allebei over het hoofd hebben gezien. Of misschien wil je nog een aanpassing doen aan de mobiele weergave. Of heb je vragen over 1 van mijn video-tutorials (heel onwaarschijnlijk 😎). Hoe dan ook, zolang het niet gaat om het omgooien van het ontwerp is dit nog 30 dagen na lancering inbegrepen!

p

Ik neem momenteel geen maatwerkopdrachten aan omdat ik werk aan een online leeromgeving voor Wordpress + DIVI!