Wat de F.A.Q.

Snap je er de ballen van? 

Een website laten maken is best een intensief proces! Ik probeer mijn website zo beknopt en overzichtelijk mogelijk te houden, om je niet compleet te overweldigen met informatie. Heb je mijn info & prijzen en werkwijze pagina’s al bekeken, maar is er nog iets onduidelijk? Kijk eens tussen mijn veelgestelde vragen om te zien of je antwoord er al tussen staat!

dummy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe snel kun je een website maken?

Afhankelijk van wanneer ik plek heb en jij je content verzameld kunt hebben, plannen we een officieel intake-gesprek als aftrap! Vanaf dan kun je gemiddeld uitgaan van 2 á 3 weken voor een one-pager en 4 á 6 weken voor een klassieke website, afhankelijk van het aantal extra’s. Dit is uiteraard ook onder voorbehoud dat je tussentijds snel feedback kunt geven 😃.

Maakt het uit waar ik woon?

Alleen als je het intake gesprek face-to-face wilt doen! Ik kan op een maandag, woensdag of donderdag in Utrecht of op een dinsdag in Rotterdam (uitzonderingen daargelaten). Maar uiteraard kan de intake ook via Zoom of telefonisch. Na de intake gaat al het contact per mail / telefoon / whatsapp 💃🏻.

Wanneer betaal ik voor mijn website?

Als je na ons intake-gesprek een goed gevoel hebt over onze samenwerking en klaar bent om te starten, factureer ik 50% van mijn tarief. De overige 50% factureer ik als we helemaal klaar zijn!

Waar kan ik mijn webhosting het beste regelen?

Er zijn veel aanbieders, maar ik ben zelf een tevreden klant bij TransIP. Klanten die geen voorkeur hebben. verwijs ik dus standaard door naar de Wordpress Webhosting van TransIP. Het goedkoopste pakket is bijna altijd voldoende! Hier krijg je ook 5 e-mailadressen bij. Zodra je daar op bestellen klikt, kun je in de volgende stap een domeinnaam kiezen (hier betaal je nog wel apart voor). Als je kiest voor TransIP mag je mij de inloggegevens van TransIP geven en dan installeer ik gratis Wordpress en een SSL certificaat voor je. Bij andere webhosting vraag ik je om dit zelf te regelen.

Heb je genoeg aan een logo of moet ik echt een hele huisstijl hebben?

Ik werk het liefst met ondernemers die hun branding professioneel hebben laten uitwerken. Maar in theorie heb ik genoeg aan een logo. Het is dan wel fijn als je al hebt nagedacht over de uitstraling die je verder wilt hebben. Denk aan een kleurenschema en de stijl van je lettertypes. Samen bepalen we dan wat het mooiste combineert en passend is voor je doelgroep! Kijk voor inspiratie eens op mijn Pinterest pagina of voor lettertypes bij Google Fonts. Hoe beter je huisstijl / branding is aangepakt, hoe mooier je website!

Moet ik zelf media aanleveren voor mijn website?

Yes, je zorgt zelf voor de foto’s, illustraties, filmpjes en/of animaties die je wilt gebruiken! Ik raad aan om minimaal 2 (professionele) foto’s van jezelf te hebben, maar het liefst heb ik er meerdere om uit te kiezen. Als je verder geen media hebt, kan ik gebruik maken van rechtenvrije stockfoto’s. Deze kun je bijvoorbeeld ook al zelf zoeken op Unsplash, Pexels of Freepik. Houd er rekening mee dat je deze foto’s ook op andere websites kunt tegenkomen en dit je eigen website wat minder uniek maakt. Maar ze kunnen een goede aanvulling zijn op eigen foto's, bijvoorbeeld ook als achtergrondfoto's.

Kan je ook een ontwerp nabouwen, wat ik zelf in Photoshop (of iets vergelijkbaars) heb gemaakt?

In theorie kan ik dit, maar mijn talent zit hem juist in het ontwerpen van een unieke website! Zelf een ontwerp maken geeft mij wel een heel goed beeld van wat jij mooi vindt, maar ik zal hier altijd een 2.0 versie van proberen te maken. Ik ben een webdesigner, geen programmeur 😊. Wel heel leuk als je bijvoorbeeld een Pinterest bord maakt met voorbeelden van websites / stijlen die je mooi vindt! Kijk voor inspiratie eens op mijn Pinterest pagina.

dummy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kan ik een whatsapp-knop toevoegen aan mijn website?

Dat kan zeker 😎! Hier installeer en configureer ik de (gratis versie) van de plugin join.chat voor.

Kan ik mensen laten inschrijven voor een nieuwsbrief?

Dat kan zeker! Ik kan een nieuwsbrief pop-up voor je maken, of een inschrijfformulier op een vaste plek, bijvoorbeeld in je footer of onder al je blogs. Het DIVI thema werkt naadloos samen met onderstaande providers van e-mail marketing:

Kan ik mensen online laten inschrijven en betalen voor trainingen / workshops?

Yes! Hiervoor gebruik ik de plugin WooCommerce, zodat ik een webshop gedeelte op je website kan maken. Dit is 1 van de extra’s in mijn aanbod, kijk voor meer informatie en prijzen op de pagina Webdesign.

Ik wil een website voor mijn restaurant. Kan ik mensen online laten reserveren?

Ik kan je website koppelen aan een boekingssysteem als Formitable of Resengo. Zo’n boekingssyteem regel je zelf bij de aanbieder van jouw keuze. De meesten hebben een eigen Wordpress plugin die ik kan installeren op je website of eventuele andere instructies. Als je die naar mij doorstuurt, dan regel ik de koppeling met je website. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Let op: het is afhankelijk van het boekingssysteem in hoeverre ik de reserveringstool kan opmaken in huisstijl!

Maak je ook visitekaartjes en ander drukwerk?

Drukwerk is een vak apart en ik heb ervoor gekozen om dit er niet bij te doen. Er zijn wel een aantal grafisch ontwerpers waar ik graag mee samen werk en waar ik je naar kan doorverwijzen!

dummy

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kan ik straks zelf aanpassingen doen aan mijn website?

Yes, je krijgt van mij persoonlijke video tutorials waarin ik je laat zien hoe je aanpassingen kunt doen aan de inhoud van je website! Als je als extra een zakelijke blog hebt of projectenpagina’s, dan krijg je ook hiervoor een persoonlijke video-tutorial waarin ik laat zien hoe je nieuwe blogs en/of projecten aanmaakt en toevoegt!

Doe je ook Wordpress onderhoud?

Het oplossen van technische problemen is niet mijn hobby en besteed ik graag uit aan mijn partner Coffee & Code, die hier wél plezier aan beleeft (je gelooft t niet maar toch is het zo :P). Ik kan je na oplevering overdragen voor een onderhoudsabonnement, wat ik je sowieso aanraad.

Kan ik bij jou terecht bij toekomstige technische problemen?

Zie ook de vraag “Doe je ook Wordpress onderhoud?”. Het onderhoud van de websites besteed ik uit aan mijn partner Coffee & Code. Ook als je daar geen onderhoudsabonnement af hebt gesloten, kun je bij Linda terecht met technische problemen.

Zijn er terugkerende kosten?

Bij mij niet! Je hebt natuurlijk wel de kosten van je domeinnaam en webhosting, die regel je zelf en niet via mij (ik kan je er wel mee helpen). Daarnaast raad ik je aan om een onderhoudsabonnement af te sluiten bij mijn partner Coffee & Code, zodat je website altijd spik en span blijft.

Wat moet ik doen als ik later aanpassingen wil doen aan de lay-out van mijn website?

Voor aanpassingen aan je website reken ik een uurloon van €50,- excl. btw. Voor het toevoegen van een pagina, zakelijke blog, projectenpagina’s of een vertaling, hanteer ik de tarieven zoals vermeld op mijn info & prijzen pagina. Als het om een hele make-over van je website gaat, kunnen we een vaste prijs afspreken! 

Toch nog een vraag of klaar om te starten?